Cum iti poti decora si ilumina casa cu aplicele noastre.

In prezent, putem spune ca posibilitatile de amenajare a casei sunt infinite, fiecare dintre noi avand ocazia de a reda locuintei un aer modern sau clasic, indiferent de moment. Dar, pentru a reusi sa ne punem amprenta in decor, nu este nevoie sa restructuram interiorul sau exteriorul casei in totalitate, ci doar sa ii adaugam cateva elemente distinctive, perfecte pentru a atrage atentia, dar si functionale la cel mai inalt nivel, cu scopul de a ne asigura o doza semnificativa de confort pe intreg parcursul timpului. Iar aici nu ne referim la obiectele de decor sau la piesele de mobilier, ci la corpurile de iluminat! Multumita acestora, casa noastra poate avea o infatisare noua, fara eforturi costisitoare si intr-un timp foarte scurt.



Dar totusi, ce alegere este intr-adevar potrivita?

Dintr-o multitudine de corpuri de iluminat, este uneori dificil sa te hotarasti in privinta celor care corespund cu siguranta stilului de amenajare al locuintei tale si de asemenea, care iti indeplinesc toate asteptarile in materie de functionalitate, rezistenta, consum redus sau design inconfundabil. Insa nu este imposibil! LEDS.RO are o sugestie pentru tine care nu va da gres, si anume aplicele pentru perete! 

In general, aplicele pentru perete erau considerate simple corpuri de iluminat, remarcate prin dimensiunile reduse datorita carora puteau fi integrate in spatii precum baia sau holul. Astazi insa, acestea au intrebuintari multiple si sunt folosite pentru a pune in lumina un anumit obiect dintr-o camera sau pentru a completa lumina ambientala, punand in valoare decorul.



Clasificarea aplicelor dedicate casei tale

Aplicele de perete se regasesc sub diferite modele si culori, insa fiecare dintre acestea este potrivita pentru o zona anume din locuinta ta. Asadar, in sectiunea urmatoarea, iti vom oferi cateva detalii legate de importanta acestora atat in interiorul casei, cat si in exterior, dar si despre modalitatea de functionare sau stilul aplicelor de perete.



  1.  Amplasarea aplicelor de perete in interior sau exterior

In interiorul casei, aplicele pot fi amplasate pe unul sau mai multi pereti dintr-o incapere drept surse de lumina ambientala, perfecta in momentele in care iti propui sa lucrezi sau sa citesti o carte. Avand in vedere ca acestea nu prezinta suficienta putere pentru a ilumina pe cont propriu camera, ele pot fi folosite alaturi de un candelabru sau o lustra, drept sursa de lumina aditionala. Acestea au capacitatea de a pune in evidenta anumite obiecte intalnite in camera, precum un tablou sau o sculptura, asa ca nu evita sa le folosesti in acest scop, pentru ca rezultatul final sa fie unul de efect.

Fie ca doresti sa ai o sursa de lumina deasupra oglinzii din baie sau te gandesti ca holul de la intrare are nevoie de o pata de culoare, aplicele sunt intotdeauna o solutie excelenta.

In ceea ce priveste exteriorul locuintei, este indicat sa pozitionezi una sau mai multe aplice in zona usii, pentru un plus de claritate si lumina odata cu lasarea serii si totodata, pentru a completa armonios fatada casei. In aceasta situatie, nu uita sa acorzi atentie sporita clasei de protectie, pentru a decide daca acel corp de iluminat este potrivit pentru exteriorul casei, rezistent la picaturi de apa sau praf.

 

2. Modalitatea de functionare a aplicelor

Atunci cand discutam despre modalitatea prin care acestea emit lumina, putem spune ca cele mai eficiente aplice sunt cele care prezinta o sursa LED in structura lor. LED-urile sunt definite de o durata de viata de zece ori mai mare decat becurile obisnuite, nu au in componenta lor substante toxice, precum mercurul, ce ar putea pune in pericol sanatatea, si pot fi totodata reciclate drept deseuri electrice, oferindu-ti sansa de a proteja mediul inconjurator.

De asemenea, este necesar sa mentionam si metoda prin care punem in functiune aplica, si anume cu ajutorul intrerupatorului clasic sau folosindu-ne de o simpla apasare pe suprafata acesteia, unele aplice avand tehnologia TOUCH integrata. Ai posibilitatea de a descoperi aceste tipuri de aplice si pe site-ul LEDS.RO, unde te asteapta o varietate de corpuri de iluminat ce isi pot gasi locul chiar in casa ta!



3. Stilul aplicelor de perete

Pentru orice tip de locuinta, indiferent ca este una clasica sau moderna, ai sansa de a gasi pe site-ul nostru corpuri de iluminat ce se pot integra fara probleme in decor. In cazul unei amenajari clasice, poti alege aplice cu cristale si forme simple, iar pentru un decor modern exista posibilitatea de a achizitiona aplice evidentiate de forme abstracte, in culori neutre si cu posibilitatea de a distribui mai multe tipuri de lumina, pentru ca preferintele fiecarei persoane sa fie indeplinite inca de la prima utilizare.



Aplicele de perete nu reprezinta doar simple corpuri de iluminat, ci sunt pata de culoare de care ai nevoie atunci cand decorul devine monoton si vrei sa iesi din tiparele obisnuite!