Utilizarea luminii LED cu temperatura de culoare pentru a-ti imbunatati somnul

Lumina reprezinta o adevarata necesitate in viata de zi cu zi, mare parte din activitatile pe care le desfasori depinzand de aceasta. Totusi, multe persoane se concentreaza doar pe eficacitatea acesteia si uita complet de modul in care lumina le impacteaza viata, in special starea constanta de spirit si mai ales somnul.



Dar cum poate lumina sa ne influenteze odihna? Intr-o multime de moduri, la care nu te-ai fi putut gandi vreodata!



In primul rand, cel mai bine ar fi sa ne ducem cu gandul in trecut, la perioadele in care electricitatea inca nu isi facuse debutul. Singurul ceas desteptator al fiecarui om era Soarele, iar ora de culcare urma imediat dupa apusul acestuia, cand vizibilitatea era drastic scazuta si nu mai exista posibilitatea de a-ti continua munca sau treburile casnice.



Odata cu aparitia electricitatii si implicit a primelor corpuri de iluminat, orele de odihna au fost brusc afectate, corpul uman suferind, din pacate, anumite schimbari. Spre deosebire de inovatiile tehnologiei actuale, in trecut aveai acces doar la un singur tip de lumina, iar modalitatea de a schimba intensitatea acesteia era inexistenta. Indiferent de momentele zilei, becul era capabil sa iti ofere exact acelasi tip de iluminat atat dimineata, cat si seara, desi aceste perioade erau cu totul diferite, iar oamenii nu dispuneau de o adaptabilitate atat de mare precum in prezent.



Comparativ cu trecutul, in ziua de astazi avem acces la nenumarate surse de iluminat, descrise de catre functii diverse si extrem de utile pentru a ne ajuta sa beneficiem de un somn odihnitor. Noua tehnologie, remarcata datorita becurilor LED, ne poate influenta in mod pozitiv calitatea somnului, asa ca este necesar sa aflam cat mai multe destalii despre aceasta.

 

Acest tip de becuri are parte de un succes rasunator pe plan mondial, multumita eficientei de care da dovada pe parcursul utilizarilor indelungate si mai ales, datorita multiplelor functii inovative, ce iti pot asigura confortul la cu totul alt nivel. Printre acestea se numara si posibilitatea de emitere a mai multor modele de lumina, in functie de preferintele oricarei persoane si activitatile pe care aceasta le desfasoara.



Temperatura luminii pe care becul LED o distribuie este masurata pe scara Kelvin. De exemplu, lumina calda reprezinta aproximativ 3000K, lumina neutra este masurata in 4000K, iar cea rece in 6000K. In clipele de relaxare si liniste, poti opta pentru lumina calda (ce reuseste sa ofere senzatia de confort), iar in momentele ce necesita concentrare sporita sau pe parcursul orelor de munca, este recomandata lumina rece ori neutra, acestea oferind mai multa claritate, au o influenta pozitiva asupra productivitati si totodata, nu obosesc privirea precum becurile incandescente. Astfel, chiar si dupa o zi lunga, oboseala nu se va resimti, iar somnul tau nu va fi impactat intr-o maniera negativa ca urmare a expunerii la lumina.



Tendintele aduc odata cu ele si doua tipuri noi de lumina, catre care multi dintre noi isi indreapta privirea, si anume lumina albastra sau rosie. Datorita capacitatii de a mentine confortul ocular, lumina albastra este preferata de catre cei ce petrec o buna parte din timpul zilei in fata laptopului. In ceea ce priveste lumina rosie, aceasta este de obicei integrata in cadrul dormitorului , principalul spatiu de relaxare din locuinta. Fiind o lumina calda, iti va induce imediat starea bine si te va ajuta sa te destinzi excat asa cum visai.



Acum este atat de simplu sa creezi o atmosfera relaxanta, cu doar o singura sursa de iluminat! Pe LEDS.RO ai ocazia de a gasi LED-uri de calitate superioara si la preturi incredibile, asa ca nu mai este timp de pierdut! Achizitioneaza si tu surse de iluminat sigure si eficiente, pentr a-ti crea o oaza de relaxare, chiar in dormitorul propriu!